Potřebujete:
- 200g celozrnné mouky
- 160g ovesných vloček
- 1-2 hrsti sušených datlí
- 200g bílého jogurtu
- 1 lžíce medu (nemusí být,pokud dáme víc datlí,či rozinek)
- 3 vejce
- špetka soli
- 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- (skořice, oříšky, hořká čokoláda, suš. ovoce, kokos,….)
Postup:
- Smícháme mouku, nadrobno nakrájené datle, ovesné vločky, sůl a prášek do pečiva.
- Přidáme jogurt, vejce a vše spojíme.
- Oddělíme přibližně půl směsi do jiné misky a do každé poloviny přidáme jinou příchuť (já dělám s čokoládou, s kokosem a někdy i s ořechy).
- Nabíráme lžící a klademe na plech na pečící papír menší bochánky, které uhladíme.
- Pečeme na 190 stupňů 15-20 minut.
Tyto sušenky jsou u nás doma velice oblíbené. Mají hned několik výhod, jsou výživné, obsahují hodně vlákniny a opravdu skvěle chutnají.
Markéta Hrádková, DiS.